top of page

Beyond Green Economy 

- konference på CBS i pinsen, 19.-20. maj

- OVERSTÅET - SUCCES -

Se eller gense konferencen hér

 

 Se alle billeder og dokumentation fra konferencen her.

Grøn vækst er sort snak

Hvor kommer pengene fra? Hvorfor er de fleste mennesker, de fleste virksomheder og de fleste lande i gæld? Hvem er det vi skylder alle disse penge til? Hvorfor vil politikerne hele tiden have vækst, når jorden er ved at løbe tør for ressourcer? Hvorfor arbejder vi så hårdt, når maskinerne overtager mere og mere af vores arbejde? Hvorfor er der så mange arbejdsløse, samtidig med at der er vigtigt arbejde som ikke bliver udført? Hvorfor bliver der skåret ned på velfærden over det meste af verden, selv om verden er rig? Hvorfor kan verdens politikere ikke blive enige om at sætte effektivt ind overfor drivhusgasser og anden forurening? Økonomerne lover os maksimal velstand og evig vækst, når bare vi slipper markedskræfterne fri, men i stedet har vi fået nedskæringer, fattigdom, krise, rovdrift på naturens ressourcer og stigende forurening. Hvad er der galt med økonomernes modeller? Kan vi ikke gøre det bedre? Kan vi ikke skabe en mere retfærdig og bæredygtig verden?"Hvis vi holder fast i det nuværende gælds-baserede pengesystem, vil der blive ved med at komme finanskriser, og det er almindelige mennesker og virksomheder der betaler omkostningerne."

 - PositiveMoney.org.

“Samtidig med den finansielle krise har vi en økologisk krise og en sundhedskrise. De er tæt forbundne. Vi kan ikke konvertere meget mere af Jorden til penge, eller meget mere af vores helbred til penge, før selve livsgrundlaget er truet”, siger Charles Eisenstein i hans bog Sacred Economics.Løsningen på krisen er derfor, ifølge Eisenstein, at vi begynder at generobre noget af det territorium pengene har overtaget. Vi skal ganske enkelt blive bedre til at give og modtage gaver. Forfatteren praktiserer selv dette princip, ved ikke at tage betaling for sin optræden, og ved at gøre sine bøger frit tilgængelige på nettet.

De øvrige talere ved konferencen 19. Maj er samfundshealer, økonom, spirituel lærer, munk, samt forfatter til bogen ”Spiritual Economics”, Dhanesvara Das, sociolog og lektor på CBS, Ole Bjerg, og Niels I. Meyer, tidligere professor på DTU, medlem af Romklubben og forfatter, senest til debatbogen ”Nok er nok – stop den skæve udvikling”.I forlængelse af konferencen afholdes der 20. Maj workshops med deltagelse af flere forskellige græsrodsorganisationer. Her skal informationen og inspirationen fra konferencen omsættes i konkrete tiltag. Der vil også blive udfærdiget et slutdokument til inspiration for det videre arbejde.

Konferencen er arrangeret af Occupy og Omstilling Danmark i samarbejde med Copenhagen Business School (CBS). Første dag afholdes på Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg. Anden dag afholdes i Studenterhuset, Købmagergade 52, 1150 København K (ved Rundetårn).

I tråd med konferencens tema vil der være gratis entré ved konferencen. Hele arrangementet er kommet i stand ved frivilligt arbejde og donationer, selv den vegetariske frokost, der serveres undervejs, vil være gratis.

Donationer er velkomne på konferencen eller til konto reg. 8401 nr. 1193624.

Udstillinger: I forbindelse med konferencen vil der være en kunstnerisk/dokumentarisk udstilling om krisen ved Crisis Mirror, samt en udstilling af kunst som betalingsmiddel ved ArtMoney.

Konferencen foregår på engelsk.

Program:

Dag 1:  Pinsedag

Sunday May 19th. - 11am to 5pm
Location: Copenhagen Business School (CBS), Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg, BG Fonden Auditoriet.11.00 Welcome

 @ Martin Spang Olsen

11:10 Conversation on the Origin of Money
 @ Ole Bjerg & Charles Eisenstein

12:00 Break

12:10 Limits to growth: Problematic economic concept of "green growth".
 @ Niels I. Meyer

12:40 Lunch
 - In cooperation with Govinda Take Away

13:40 Consciousness is the Problem and Consciousness is the Solution
 @ Dhanesvara Das

14:10 Break

14:20 Beyond the Green Economy
 @ Charles Eisenstein

"The concept of the Green Economy seeks to align money with ecological values. As such it is a positive step, but it ignores deeper forms of social, cultural, and spiritual hegemony. Increasingly, it is at this deeper level that we are called to act: a transition not only in our institutions, but in our ways of thinking, knowing, and relating."

15:30 Break

15:45 Panel debate with Charles Eisenstein, Ole Bjerg, Niels I. Meyer, Dhanesvara Das.

 - Moderated by Martin Spang Olsen.# Day 2 – Inspirational Zone #

Sunday May 20th. - 12am to 4pm
Location: Studenterhuset, Købmagergade 52, 1150 København K

On day 2 we will turn the information and inspiration from Day 1 into concrete actions - in participation with several grassroots organizations. It will partly take place in a number of workshops, of which Dhanesvara Das will be leading one, and partly in preparing the conference's final document.

We will wrap it up around 16.00.

More info coming.12:00 Welcome
12.15 Workshops
13.15 Break
13.45 Workshops
14.45 Break
15:00 Group discussion

bottom of page